Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji podporia tri projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Celkovo bolo v rámci Slovenska podaných 48 projektov.

Trnava 23. novembra (TASR) - Obyvatelia miest a obcí v Trnavskom kraji internetovým hlasovaním rozhodli, že podporu Nadácie VÚB dostanú tri projekty - Pjekné mjestečko v Kútoch, festival Lovely Experience 2018 v Trnave a detské ihrisko na Habánskom dvore v Moravskom Svätom Jáne. Projektom poslali členovia miestnych komunít a ich prívrženci 7639 hlasov. Príspevok do výšky 3000 eur využijú predkladatelia na skvalitnenie komunitného života v priebehu budúceho roka. Informovala o tom Alena Walterová, PR manažér VÚB.

Celkovo bolo v rámci Slovenska podaných 48 projektov, Nadácia VÚB sa rozhodla podporiť po tri v každom kraji podľa toho, akú priazeň verejnosti dostanú.

Multimediálny festival súčasného umenia Lovely Experience 2018 sa bude konať budúci rok v máji v centre Trnavy. Finančné prostriedky z grantu budú využité v rámci produkcie festivalu pre Trnavčanov, ktorej súčasťou bude napríklad divadelné predstavenie prepájajúce audiovizuálne umenie s tancom a akrobaciou.

Obyvatelia Trnavského kraja svojimi hlasmi posunuli, ako informovala Walterová, do prvej trojky aj návrh občianskeho združenia Pjekné mjestečko z Kútov. Jeho cieľom je vybudovať múzeum a komunitné centrum v rámci domu z roku 1887, spolu so zachránenou drevenou stodolou z roku 1820. Priestor má podporiť ľudskú spoluprácu, multigeneračnosť aktivít a spoluprácu v rámci regiónu ako celku.

Finančné prostriedky od Nadácie VÚB pre projektový zámer putujú aj do obce Moravský Svätý Ján. Zrevitalizované detské ihrisko bude doplnené o vahadlovú hojdačku a pružinové a závesné hojdačky. "Pokladáme za dôležité prerozdeliť našu podporu čo najférovejšie a najtransparentnejšie. A sme presvedčení, že práve verejné hlasovanie nám to umožňuje," uviedol Alexander Resch, predseda Správnej rady Nadácie VÚB.