Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Polícia naháňala zlodejov kotlov vo Veľkých Kostolanoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Páchatelia v novostavbe bytovky vo Veľkých Kostoľanoch pri Piešťanoch kradli kúrenárske zariadenia a kotly.

Veľké Kostoľany 23. apríla (TASR) - Polícia štyri hodiny po krádeži a naháňačke zadržala dvoch zlodejov.

Páchatelia v novostavbe bytovky vo Veľkých Kostoľanoch pri Piešťanoch kradli kúrenárske zariadenia a kotly. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá z miesta krádeže začala prenasledovať podozrivé vozidlo Audi A8 s galantským evidenčným číslom.

Na pomoc bola vyslaná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trnavy. TASR o tom dnes informoval krajský policajný hovorca v Trnave Michal Hanus.

Podozrivé vozidlo hliadka prenasledovala v smere na Galantu. Keďže auto unikalo vysokou rýchlosťou, operačné stredisko vyrozumelo ďalšie hliadky, ktoré sa zapojili do prenasledovania.

"Pri obci Siladice v okrese Hlohovec podozrivé vozidlo zaparkovalo v blízkom lesíku. Na miesto bolo vyslaných viacero hliadok z Leopoldova, Vrbového, Jaslovských Bohuníc, Zavara a Serede. Celkovo bolo nasadených 20 policajtov vrátane psovodov z Galanty. Okolie policajti zaistili a nasadili služobných psov. Po chvíli sa podarilo dvoch podozrivých zadržať," uviedol Hanus. Vo vozidle, v ktorom unikali, policajti našli odcudzené kotly.

V súčasnosti sa dvaja 27-roční muži zo Serede nachádzajú na útvare policajného zboru, kde sa podrobujú procesným úkonom. Polícia už začala trestné stíhanie pre krádež.