Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Názov pre novú cyklolávku v Nitre navrhnú obyvatelia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nová cyklolávka meria takmer 50 metrov.

Nitra 12. marca (TASR) - Mesto Nitra spustilo v piatok výzvu, ktorej výsledkom by mali byť návrhy na pomenovanie novej cyklolávky spájajúcej Wilsonovo nábrežie s Nábrežím mládeže v Nitre. Samospráva žiada obyvateľov, aby pomohli vymyslieť, ako by sa mala volať nová cyklolávka pod Kalváriou. „Komisia návrhy posúdi a vyberie päť najlepších názvov, o ktorých bude hlasovať verejnosť. Rozhodujúce slovo budú mať poslanci mestského zastupiteľstva,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Návrhy môžu záujemcovia poslať do konca marca na e-mail cyklolavka@nitra.sk, ktorý bol zriadený špeciálne pri tejto príležitosti. Návrh by mal obsahovať názov cyklolávky spolu so stručným zdôvodnením. Názov môže vyjadrovať napríklad príslušnosť k lokalite alebo odkazovať na osobnosť nitrianskeho významu.

Nová cyklolávka meria takmer 50 metrov. Dokončená bude v marci, verejnosť ju začne používať o niekoľko týždňov neskôr. Náklady na jej vybudovanie dosiahli 1.366.707 eur, väčšinu sumy pokryli eurofondy. Dotácia z IROP-u predstavovala 1.298.372 eur.