Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitra chce s otepľovaním klímy bojovať rozširovaním zelene

Ilustračná snímka Foto: TASR/Andrej Galica

Ako uviedol nitriansky viceprimátor, Martin Nemky, prehodnocovanie mestskej zelene s environmentálnou funkciou súvisí aj s postupným otepľovaním ovzdušia a zmenou klimatických pomerov.

Nitra 11. augusta (TASR) – Nitrianska radnica plánuje v nasledujúcich rokoch stabilizovať zelené plochy v meste a postupne vytvárať aj nové. Týmto zámerom sa bude v druhom polroku zaoberať aj odborná Komisia pre územné plánovanie, architektúru a investičnú činnosť.

Ako uviedol jej predseda a nitriansky viceprimátor Martin Nemky, prehodnocovanie mestskej zelene s environmentálnou funkciou súvisí aj s postupným otepľovaním ovzdušia a zmenou klimatických pomerov. Mesto už tento rok vypracovalo viaceré projekty, ktorých cieľom je predovšetkým revitalizácia už existujúcej zelene v rôznych častiach Nitry.

V prípade, že sa radnici podarí získať zdroje z európskych fondov, bude realizovať projekt regenerácie mestského lesa na Borine a zelene vo vnútroblokoch na viacerých sídliskách. Okrem toho mestský úrad vypracoval aj projekty na budovanie infraštruktúry v Mestskom parku na Sihoti a v Brezovom háji.