Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Krajské osvetové stredisko v Nitre pripravuje Anjelský deň

Ilustračná snímka. Foto: Printsceen z videa

Súčasťou podujatia budú ukážky paličkovania, výrobky z plstenia, háčkovania, drôtovania, servítkovej techniky, korálikovania a frivolitkovania.

Nitra 22. novembra (TASR) – Krajské osvetové stredisko (KOS) pripravuje na začiatok adventného obdobia druhý ročník podujatia Anjelský deň. Popoludnie spojené s výstavou a predajom umeleckých a remeselníckych výrobkov sa bude konať 1. decembra.

Podľa slov Zdenky Smrečkovej z KOS je Anjelský deň určený všetkým vekovým kategóriám. „Vítaný je každý, kto sa chce u nás potešiť, inšpirovať a zakúpiť si originálne ručne vytvorené darčeky, vianočné ozdoby a iné malé milé prekvapenia od ľudových remeselníkov a amatérskych výtvarníkov,“ uviedla Smrečková.

Ako pripomenula, pre návštevníkov Anjelského dňa budú pripravené ukážky paličkovania, výrobky z plstenia, háčkovania, drôtovania, servítkovej techniky, korálikovania a frivolitkovania. „Nebudú chýbať ani adventné vence, zvončeky a košíky z pedigu, drevené hračky, prírodné mydielka, pletené venčeky z papiera, šperky, ručne maľované hodvábne šatky, maľované drobnosti zo skla, slamené a šúpoľové ozdoby či keramika,“ povedala Smrečková.

Súčasťou podujatia budú aj tvorivé dielne, v ktorých si budú môcť návštevníci vyskúšať zhotovenie jednoduchých papierových ozdôb, vianočných dekorácií, medovníčkov a ozdôb z hliny. „Pripravený je aj detský a anjelský kútik a k sviatočnej atmosfére pripojíme aj vianočné melódie, punč, medovníčky, oblátky i med a rôzne medové produkty,“ doplnila Smrečková.