Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

OZ Zoborské včely pripravili exkurzie do včelnice pre desiatky detí

Na archívnej snímke včelí plást. Foto: TASR - Martin Baumann

V edukačnej včelnici sa podľa OZ podarilo vlani pripraviť vzdelávacie exkurzie pre viac ako 250 detí a pedagógov z nitrianskych škôl.

Nitra 9. februára (TASR) - Exkurzie pre školy, činnosť včelárskeho krúžku a ďalšie aktivity sa v priebehu minulého roka podarili realizovať občianskemu združeniu (OZ) Zoborské včely. Jeho členovia sa okrem toho zapojili aj do prípravy nitrianskej mestskej včelnice.

V edukačnej včelnici sa podľa OZ podarilo vlani pripraviť vzdelávacie exkurzie pre viac ako 250 detí a pedagógov z nitrianskych škôl. "Pomohli sme s realizáciou prvého ročníka Včelárskych slávností v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v Nitre a včelársky krúžok absolvovali ďalší záujemcovia o včelárenie. Zostávame s nimi v kontakte, môžu sa na nás obrátiť kedykoľvek budú potrebovať poradiť," uviedlo OZ.

V priebehu minulého roka bol v prevádzke aj apidomček, v ktorom si vyskúšali netradičný spôsob relaxu viacerí návštevníci. "Vďaka pomoci dobrovoľníkov sa nám podarilo postaviť krásne posedenie, ktoré bude slúžiť pre návštevníkov edukačnej včelnice. Mesto Nitra zasa pozitívne zareagovalo na našu myšlienku založenia mestskej včelnice v Nitre, a tak sme na jeseň 2023 presťahovali prvé úle do areálu bývalých zoborských kasární," zhodnotili svoju činnosť v minulom roku členovia OZ Zoborské včely.