Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nitra pripravuje nový územný plán, vyhlásila urbanistickú súťaž

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Výsledkom má byť návrh konceptu rozvoja a vízie pre mesto Nitra, ktorý sa stane hlavným východiskovým podkladom pre nový územný plán.

Nitra 9. februára (TASR) - Nitriansky magistrát vyhlásil urbanistickú súťaž na nový územný plán mesta. Ako informovala radnica, ide o ideovú viacetapovú súťaž s názvom Nový územný plán Mesta Nitra - súťažný dialóg.

Výsledkom má byť návrh konceptu rozvoja a vízie pre mesto Nitra, ktorý sa stane hlavným východiskovým podkladom pre nový územný plán. "Autor víťazného návrhu, ktorý vzíde z tejto súťaže sa tak stane partnerom a konzultantom pre spracovateľa územného plánu," uviedol mestský úrad.

Súťaž člení zadanie do niekoľkých ťažiskových tém, ktoré bude nutné vyriešiť a ktoré spolu súvisia. "Týmito témami sú mesto v rámci regiónu, vrstvenie/koncepcia mesta, prírodné fenomény, priestranstvá a pohyb v meste a regulácia a mierkové prehĺbenie. Lehota na predkladanie súťažných návrhov je 15. apríla, predpokladaný termín oznámenia a zverejnenia výsledkov je 16. októbra," doplnil magistrát.