Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Stredoškoláci absolvujú na univerzite v Nitre kurz klasickej ekonómie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Výučba bude pozostávať z desiatich seminárov zameraných na základy ekonomického myslenia, chýbať nebudú ani diskusie s pozvanými hosťami.

Nitra 25. septembra (TASR) - Stredoškoláci z Nitrianskeho kraja absolvujú na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite (SPU) v Nitre vzdelávací kurz venovaný klasickej ekonómii. Ako uviedli organizátori, kurz sa bude konať v priebehu akademického roka v SuPerUni CoWork centre SPU.

Výučba bude pozostávať z desiatich seminárov zameraných na základy ekonomického myslenia, chýbať nebudú ani diskusie s pozvanými hosťami. "Každý účastník kurzu získa certifikát, zaujímavé materiály a rôzne informácie o základoch ekonómie a ekonomického myslenia. Traja najúspešnejší absolventi dostanú diplom a finančnú cenu," uviedla Renáta Chosraviová z SPU.

Ako doplnila, klasická ekonómia pre stredoškolákov je celoročný kurz základov ekonomického myslenia pre stredné školy, ktorý realizuje Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika. Jeho hlavným cieľom je prispievať k zvyšovaniu úrovne ekonomického poznania študentov a zlepšiť ich vnímanie ekonomických zákonitostí v dnešnej spoločnosti. "Vzdelávanie môže byť stavebným kameňom pre finančnú gramotnosť stredoškolákov. Zároveň im môže pomôcť, aby nepodľahli ekonomickým mýtom a omylom a efektívnejšie konali v ďalších fázach života. Kurz je otvorený aj pre stredoškolských pedagógov," doplnili organizátori.