Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj ocenil tri osobnosti, ktoré prispeli k jeho rozvoju

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Tirpáka ocenil kraj za zásluhy v oblasti archeológie, vedy, výskumu a vzdelávania a reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí.

Nitra 15. novembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelil Cenu NSK trom osobnostiam, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj priateľstva medzi národmi a regiónmi sveta. Najvyššie vyznamenanie, ktoré môže udeliť Zastupiteľstvo NSK, si prevzali Marián Karvaj, Sándor Albert a Ján Tirpák, informoval Úrad NSK.

Karvaj získal ocenenie za zásluhy a osobný prínos pre rozvoj v oblastiach zdravotníctva, zdravotníckeho školstva, vedy a výskumu a reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí.

Albert bol ocenený za celoživotné zásluhy a osobný prínos v oblasti školstva a vzdelávania a reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí.

Tirpáka ocenil kraj za zásluhy v oblasti archeológie, vedy, výskumu a vzdelávania a reprezentáciu NSK na Slovensku i v zahraničí.

Pamätnú plaketu NSK za mimoriadne tvorivé umelecké činy a osobný prínos v oblasti známkovej tvorby v záujme zachovávania duchovného a kultúrneho dedičstva v nitrianskom regióne a propagáciu NSK obdržal umelecký rytec František Horniak.