Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Novým predsedom TTSK sa stal Jozef Viskupič

Na snímke kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Získal 48.584 hlasov voličov, t. j. 42,90 percent hlasov.

Trnava/Bratislava 5. novembra (TASR) - Novým predsedom Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa v tohtoročných voľbách stal Jozef Viskupič (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, Zmena zdola, DÚ) so ziskom 48.584 hlasov voličov, 42,90 percent hlasov.

Profil Jozefa Viskupiča


Jozef Viskupič sa narodil 8. februára 1976 v Trnave. Je absolventom Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a tiež Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

V parlamentných voľbách v roku 2010 bol zvolený vďaka preferenčným hlasom na kandidátke strany SaS spolu s ďalšími troma členmi občianskeho združenia (Igor Matovič, Erika Jurinová a Martin Fecko) za poslanca NR SR. Vo voľbách v roku 2012 obhájil svoju popularitu opätovným prekrúžkovaním sa z konca kandidátky OĽaNO.

Viskupič vstúpil do povedomia verejnosti najmä tvrdými a nekompromisnými postojmi voči korupcii a oligarchii. V parlamentných voľbách v roku 2016 bol opäť zvolený za poslanca NR SR za stranu OĽaNO. Kandidoval na 148. mieste. Je predsedom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), overovateľom Výboru NR SR pre európske záležitosti a podpredsedom Výboru NR SR pre kultúru a médiá.

Za svoje najdôležitejšie priority vo funkcii župana TTSK považuje zvýšenie kvality zdravotníctva, dopravy a vyrovnané hospodárenie župy.