Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

O financie z rozpočtu Bánoviec nad Bebravou sa uchádza 11 projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur.

Bánovce nad Bebravou 11. mája (TASR) - Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto podporí zo svojho rozpočtu. O financie sa tento rok uchádza 11 projektov obyvateľov či organizácií. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur. "Projekty mohli predkladať fyzické osoby s trvalým pobytom v meste staršie ako 18 rokov, podnikatelia a právnické osoby so sídlom na území mesta alebo podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta," pripomenula samospráva.

Na základe zverejnenej výzvy obyvatelia či organizácie podali 11 projektov. O financie z rozpočtu mesta sa uchádzajú zámery osadenia dopravnej značky pre obojsmernú jazdu cyklistov, preliezačky v areáli Materskej školy (MŠ) Hollého, jazdeckej školy pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením, sústredenia pre bánovských hokejistov či zakúpenia emočných kariet a bubnov.

Financie chcú organizácie či obyvatelia získať i na športový basketbalový deň pre deti, úpravu betónového pieskoviska na Strážovskej ulici, oplotenie ihriska na Trenčianskej ceste, vyvýšené záhony na Ulici A. Hlinku, organizáciu výtvarnej súťaže a detského karnevalu, ako i kultúrneho podujatia pri príležitosti šiesteho výročia založenia tanečnej skupiny Gypsy Čokoládky.

Verejná prezentácia podaných projektov sa uskutoční vo 18. mája v mestskom kultúrnom stredisku. Zámery budú hodnotiť predsedovia komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako i obyvatelia prostredníctvom hlasovania.