Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

O virtuálne Dni otvorených dverí na UKF bol veľký záujem

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Popri celkovom predstavení univerzity prezentovali svoj program prostredníctvom videí, prezentácií, workshopov, webinárov, diskusií a ďalších online podujatí všetky fakulty.

Nitra 23. februára (TASR) – Prvé virtuálne Dni otvorených dverí (DOD) hodnotí Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre ako úspešné. Konali sa 10. a 11. februára a záujem uchádzačov o štúdium bol podľa UKF veľký.

Popri celkovom predstavení univerzity prezentovali svoj program prostredníctvom videí, prezentácií, workshopov, webinárov, diskusií a ďalších online podujatí všetky fakulty. O svojich aktivitách informovali Študentské centrum, Študentský parlament, AIESEC, Univerzitné pastoračné centrum Pavla Straussa i vysokoškolský folklórny súbor Ponitran. „Historicky prvé online Dni otvorených dverí na UKF tak ponúkli skutočne bohatý program,“ skonštatovala Jana Černáková z UKF.

Záujemcovia o štúdium mohli získať množstvo komplexných informácií o univerzite. Prostredníctvom live chatov a diskusných fór sa študenti mohli kompetentných priamo pýtať na to, čo ich zaujímalo. „Tohtoročné DOD sa konali na UKF netradične, len vo virtuálnom priestore. Skúsenosť je to nová, ale veľmi pozitívna. Fakulty a ich pracoviská pripravili zaujímavý a informačne naozaj bohatý a pútavý program. Pre webináre a online chaty využila univerzita aj vlastný videokonferenčný systém. Tak si mohli uchádzači priamo vyskúšať, ako prebieha vzdelávanie na našej univerzite v čase koronakrízy,“ zhodnotila priebeh online DOD prorektorka UKF Jana Duchovičová.