Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Okrsky najväčších mestských častiach v Bratislave hlásia vysokú účasť

Na snímke volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky v predčasných parlamentných voľbách v Bratislave 30. septembra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vysokú účasť evidujú aj volebné okrsky v Novom Meste. Z miestneho úradu však potvrdili, že voľby sú plynulé, nikde sa nečaká. Mestská časť nezaznamenala v súvislosti s voľbami žiadne problémy.

Bratislava 30. septembra (TASR) - V najväčších bratislavských mestských častiach (MČ) sú sobotné voľby do Národnej rady (NR) SR naďalej pokojné, bez problémov a incidentov. Mnohé volebné okrsky hlásia výrazne vysokú účasť voličov. Pre TASR to uviedli hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

Vysoký záujem o parlamentné voľby hlási mestská časť Petržalka. "Ráno a doobeda bol celkom veľký nápor voličov vo volebných miestnostiach. V obedných hodinách sa to trochu upokojilo a následne v neskorších poobedných a podvečerných hodinách sa začal väčší nápor," zhodnotila vedúca referátu organizačných vecí miestneho úradu Alžbeta Neuschlová.

Bezproblémový a plynulý priebeh majú parlamentné voľby aj v Ružinove. "Nezaznamenali sme žiadne problémy ani škandály," povedala riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu Tatiana Tóthová. Majú však prípad jednej voličky, ktorá do jedného volebného okrsku doniesla komisii dve bábovky.

Pokojný a plynulý priebeh volieb má aj Staré Mesto. "Zdá sa, že účasť bude veľmi vysoká," poznamenala hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.

Vysokú účasť evidujú aj volebné okrsky v Novom Meste. Z miestneho úradu však potvrdili, že voľby sú plynulé, nikde sa nečaká. Mestská časť nezaznamenala v súvislosti s voľbami žiadne problémy.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Výnimkou je jeden z okrskov v bratislavskej Petržalke, kde môžu voliči odovzdať svoj hlas do 22.40 h. Dôvodom predĺženia času boli zdravotné komplikácie jedného z členov komisie.