Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Októberfest v Nitre ponúkne ochutnávku pivných špeciálov i koncerty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podujatie, ktoré podporilo mesto Nitra i Nitrianska komunitná nadácia, prinesie na pešiu zónu ponuku pív z viacerých malých remeselných pivovarov zo Slovenska, Čiech a zahraničia.

Nitra 10. októbra (TASR) – Na Svätoplukovom námestí v centre Nitry sa vo štvrtok začal trojdňový Októberfest. Okrem pivného stanu ponúkne aj rôzne gurmánske špeciality a viaceré koncerty.

Podujatie, ktoré podporilo mesto Nitra i Nitrianska komunitná nadácia, prinesie na pešiu zónu ponuku pív z viacerých malých remeselných pivovarov zo Slovenska, Čiech a zahraničia. "Októberfest ponúka ochutnávku viac ako 20 druhov pív a pivných špeciálov. K tomu kvalitné jedlo v podobe street foodu. V ponuke sú burgre, hot-dogy, hranolčeky i grilované mäso," sľubujú organizátori.

Súčasťou Októberfestu bude aj viacero koncertov. Vo štvrtok podvečer sa na Svätoplukovom námestí predstaví kapela Nahá Molly a v sobotu vystúpia skupiny Divá zver, Walk On a Hovädá.sk. "Na nedeľu sú pripravené koncerty Follow, Dora a Kabát Revival," informovali organizátori.