Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

OPITÍ VODIČI: Jeden skončil v cele, ďalší z miesta nehody ušiel

Na snímke motorka po nehode. Foto: Polícia SR - Banskobystrický kraj/Facebook

Pri kontrole bol 43-ročný muž vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške. Nafúkal 3,29 promile, uvádza polícia.

Banská Bystrica 17. júna (TASR) – Vodiča z okresu Banská Bystrica jazdiaceho v smere od Ľubietovej zastavila pred križovatkou s hlavným ťahom I/66 v piatok (14. 6.) skoro ráno dopravná hliadka. Nafúkal vyše troch promile. Víkend strávil v policajnej cele a je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom v pondelok polícia Banskobystrického kraja na sociálnej sieti.

"Pri kontrole bol 43-ročný muž vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške. Nafúkal 3,29 promile. Motorové vozidlo viedol v stave, v ktorom mohol ohroziť život a zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku," uvádza polícia s tým, že mu obmedzila osobnú slobodu a víkend tak strávil v policajnej cele.

Takmer tri promile nafúkal v nedeľu (16. 6.) popoludní aj 58-ročný vodič auta, ktorý sa v Krupine zrazil s 22-ročným motocyklistom. Z miesta nehody ušiel.



"Motocyklista pri prechádzaní zákruty prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom. Vodič auta po nehode ušiel, ale v krátkom čase ho policajná hliadka vypátrala. Pri dychovej skúške mu namerala 2,88 promile alkoholu. Bude mu vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Motocyklista pri nehode utrpel ľahké zranenia," dodáva polícia na facebookovej stránke.