Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Otvárací koncert festivalu Starmus si vyžiada obmedzenia na Moste SNP

Na snímke pohľad na Most SNP v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Pre koncert a jeho prípravu bude Most SNP uzavretý v oboch smeroch pre dopravu v sobotu (11. 5.) od 20.30 do 23.30 h a v nedeľu (12. 5.) od 20.00 do 23.00 h.

Bratislava 8. mája (TASR) - Otvárací koncert medzinárodného festivalu vedy, hudby a umenia Starmus v Bratislave, ktorý sa bude konať v nedeľu (12. 5.) v areáli výstaviska Incheba, si vyžiada počas najbližšieho víkendu dopravné obmedzenia na Moste SNP. Počas oboch dní bude večer most obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Pre koncert a jeho prípravu bude Most SNP uzavretý v oboch smeroch pre dopravu v sobotu (11. 5.) od 20.30 do 23.30 h a v nedeľu (12. 5.) od 20.00 do 23.00 h. "Most bude v týchto časoch prejazdný s miernym zdržaním len pre MHD," konštatuje bratislavský magistrát.

Festival Starmus, ktorý spája vedu a umenie, sa bude konať v Bratislave od 12. do 17. mája. V nedeľu večer ho otvorí koncert Bridge from the Future. Počas neho vystúpia spolu francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May na Incheba Expo Open Air. Vstup je voľný.

V rámci hlavného programu festivalu vystúpi napríklad antropologička Jane Goodallová, fyzik Kip Thorne či astronaut Chris Hadfield. Okrem hlavného programu je počas festivalu pripravený aj sprievodný program v tzv. Starmus campe na Hlavnom námestí. Záujemcov tam čakajú bezplatné diskusie a koncerty domácich i zahraničných hudobníkov.