Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Petícia proti benzínke je už v rukách primátora Ružomberka

Primátor Ján Pavlik uistil, že sa touto petíciou bude zaoberať v zmysle príslušného zákona.

Ružomberok 4. apríla (TASR) – Neformálna skupina Ružomberčanov odovzdala počas dnešného zasadnutia mestského zastupiteľstva do rúk primátora petíciu s takmer 2000 podpismi proti pripravovanej výstavbe čerpacej stanice pohonných hmôt na prenajatom mestskom pozemku na cestnej križovatke v širšom centre, blízko sútoku riek Revúca a Váh.

"Jednoznačne nechceme benzínku na tom mieste, kde sa má stavať a spôsob, akým sa to celé riešilo, je absolútne neprijateľný. Z právneho hľadiska je síce všetko v poriadku, ale z morálneho určite nie. Poslanci najskôr schválili zámer súkromného investora vybudovať parkovisko, ale to sa rýchlo zmenilo na benzínku," uviedol pre TASR predseda petičného výboru Richard Kožár.

Z tejto kauzy, ktorá podľa neho zaváňa zjavnou netransparentnosťou, nehospodárnosťou a stretom záujmov, by sa mala samospráva poučiť, aby sa už nikdy neopakovala. "Povinnosť vyhlásenia verejnej súťaže obišla uplatnením osobitného zreteľa kvôli verejnej prospešnosti projektu parkoviska podporenej finančným darom súkromného investora mestu. Aj po zmene na benzínku zostali v platnosti podmienky výhodného prenájmu mestského majetku," skonštatoval Kožár.

Primátor Ján Pavlik uistil, že sa touto petíciou bude zaoberať v zmysle príslušného zákona. "Určite sa oboznámim s jej obsahom. Rozhodnutie bolo v kompetencii mestského zastupiteľstva. Mestský úrad robil v tomto prípade len servis a ubezpečujem, že zo strany vedenia alebo pracovníkov sa nespravilo nič protiprávne. Nehovorím o tých, ktorí mali právo hlasovať a hlasovali," dodal ružomberský primátor.