Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Petržalský majáles prináša súťaž vo varení guláša i stavanie mája

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász

Tradičné stavanie májov neobíde v stredu napríklad ani mestskú časť Ružinov.

Bratislava 1. mája (TASR) - Stavanie mája a súťaž vo varení guláša sú hlavným lákadlom prvého ročníka Petržalského majálesu. Slávnosti sa uskutočnia v stredu na Námestí republiky a pre návštevníkov bude pripravený kultúrny program. Mestská časť takto pokračuje v oživovaní tradícií. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Slávnosti odštartujú súťažou vo varení guláša. Určená je pre amatérov i skúsených gulášmajstrov, ktorí sa však museli vopred prihlásiť. Súťaž sa začína o 11.00 h, na prípravu gulášov budú mať súťažiaci čas do 15.00 h.

Hladní by však nemali ostať ani tí, ktorí gulášu veľmi neholdujú, pripravené budú pre nich viaceré stánky s občerstvením. Na remeselných trhoch si budú môcť zakúpiť rôzne tradičné výrobky. Atmosféru dotvorí ľudová hudba v podaní folklórnych súborov či dychovky. Pre deti budú pripravené napríklad tvorivé dielne.

Stavanie mája je naplánované na 16.00 h. Hudba bude následne znieť do 19.00 h.

Tradičné stavanie májov neobíde v stredu napríklad ani mestskú časť Ružinov. V sprievode dobrovoľných hasičov a hudby sa ich opäť dočkajú obyvatelia viacerých štvrtí Ružinova. Máje sa budú stavať pre Domom kultúry Ružinov, v Parku Trnávka, Parku Ostredky, pri Štrkoveckom jazere, na trhovisku Miletičova či v Csákyho záhradníctve.