Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Počas leta sa v Poprade zrekonštruujú viaceré školy

Ilustračná foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Aj keď žiaci cez letné prázdniny oddychujú, štatutári škôl využívajú tento čas na údržbu, rekonštrukcie a modernizáciu.

Poprad 23. júla (TASR) - Počas letných prázdnin realizujú viaceré popradské školy rekonštrukčné práce, údržbu a modernizáciu priestorov v rámci pridelených rozpočtov i schválených finančných prostriedkov. Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad aj v roku 2012  schválilo kapitálové výdavky pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti vo výške viac ako 577.000 eur.

Zámerom mesta Poprad a jeho vedenia je postupná rekonštrukcia striech na budovách škôl, konkrétne sa budú v tomto roku obnovovať strechy na budove Základnej školy v Poprade – Veľkej a na budove Materskej školy na Dostojevského ulici. Pokračuje sa v zatepľovaní Materskej školy na Podtatranskej ulici a zrealizuje sa aj prístavba k budove bývalej školy na Francisciho ulici za účelom rozšírenia kapacitných priestorov pre Základnú umeleckú školu.

Dôvodom je narastajúci záujem o umelecké vzdelávanie na území mesta. Aj v tomto roku sa bude pokračovať v modernizácii gastro zariadení v školských jedálňach, vybuduje sa nákladný výťah v Školskej jedálni pri ZŠ s MŠ na ulici Fraňa Kráľa v Poprade – Veľkej.

Pridelená finančná čiastka

Vedenie mesta v minulom roku rozhodlo z rezervy finančných prostriedkov na úseku školstva prideliť finančnú čiastku jubilujúcim školám, školám, v ktorých vznikli havarijné situácie alebo školám, ktoré dosiahli mimoriadne úspechy počas školského roka. V tomto roku vedenie mesta podporilo dve školy.

Spojenej škole so sídlom na Letnej ulici v Poprade boli pridelené finančné prostriedky vo výške 30.000 eur za mimoriadne úspechy, ktoré škola dosiahla počas uplynulého školského roka a pri príležitosti jubilea školy. Tieto finančné prostriedky sú účelovo viazané na opravu a údržbu okien a podlahových krytín. Druhou školou je Základná škola s materskou školou so sídlom na Tajovského ulici, ktorá v tomto roku oslávila 30. výročie svojho vzniku. Finančnú čiastku vo výške 30.000 eur vedenie školy využije na opravu sanitárnych zariadení a opravu oplotenia areálu školy.

Aj keď žiaci cez letné prázdniny oddychujú, štatutári škôl využívajú tento čas na údržbu, rekonštrukcie a modernizáciu, aby v septembri privítali žiakov a rodičov v nových, krajších a modernejších priestoroch. Školy i samotné mesto majú viac finančných zdrojov nielen na bežnú prevádzku, ale i na rekonštrukcie a modernizáciu škôl aj vďaka pozitívnym výsledkom racionalizácie.