Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Podľa Ftáčnika je projekt Starého mosta takmer hotová vec

Bratislavský Starý most Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mesto vyhlási medzinárodnú súťaž na zhotoviteľa diela.

Bratislava 26. júla (TASR) – Projekt rekonštrukcie Starého mosta v Bratislave je takmer hotová vec a na viac ako 90 percent sa uskutoční. Tvrdí to primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD). Magistrát podľa jeho slov dostal list z ministerstva dopravy o tom, že pre mesto alokuje 90 miliónov eur vrátane DPH. Teraz už len čaká na podpis zmluvy.

"Predpokladáme, že budeme schopní sfinalizovať a podpísať ju s ministerstvom v priebehu septembra, respektíve začiatkom októbra," uviedol primátor pre TASR. Projekt má podľa neho podporu generálnych riaditeľstiev dopravy aj regionálneho rozvoja v Bruseli a odobril ho tiež odborný poradca Európskej komisie, spoločnosť Jaspers. "Tá vyhodnocuje účelnosť a efektivitu takéhoto projektu," poznamenal hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Keďže mesto môže peniaze z Bruselu čerpať do polovice roka 2015, leto využíva aj na prípravu projektovej dokumentácie. "Riešia sa tiež veci okolo povolení na rekonštrukciu Starého mosta a všetko, čo súvisí s prvou etapou nosného dopravného systému. Aby sme boli pripravení čím skôr začať s realizáciou projektu, keď podpíšeme zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného prostriedku," dodal hovorca.

Mesto potom vyhlási medzinárodnú súťaž na zhotoviteľa diela. "Mali by sme ju mať ukončenú v priebehu prvých mesiacov budúceho roku a na základe toho pristúpime k realizácii stavby," pokračoval Ftáčnik. Stavebné práce by sa tak mali začať v máji 2013 a ukončiť v júni 2015.