Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Podujatie Otvorená elektráreň v Mochovciach prilákalo 2000 ľudí

Jadrová elektráreň Mochovce Foto: TASR/Henrich Mišovič

Otvorená elektráreň prilákala v tomto roku do Mochoviec 2000 návštevníkov z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia, ako sa ukázalo podujatie bolo vhodným tipom na sobotný rodinný výlet.

Mochovce 26. mája (TASR) - Jadrová elektráreň Mochovce dnes po šiesty raz privítala návštevníkov na podujatí Otvorená elektráreň. Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel, pripravili pre hostí zábavu, občerstvenie, kultúrny program aj poučenie, informovala TASR hovorkyňa spoločnosti Jana Burdová.

"Otvorená elektráreň prilákala v tomto roku do Mochoviec 2000 návštevníkov z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia, ako sa ukázalo podujatie bolo vhodným tipom na sobotný rodinný výlet," povedala hovorkyňa. Program sa začal slávnostnými príhovormi, po ktorých organizátori pripravili pre návštevníkov rôzne atrakcie, súťaže a kreatívne workshopy zamerané na tradičné remeslá regiónu – práca so šúpolím, drevom či výroba ozdôb z drôtu.

Zástupcovia subjektov poskytujúcich pomoc deťom v núdzi prevzali ocenenia. Špeciálna základná škola v Leviciach dostala finančný dar určený na projekt výstavby ihriska pre hendikepované deti a Občianske združenie Miesto v dome zamerané na pomoc sociálne slabším rodinám dostane príspevok na skvalitnenie priestorov na výdaj stravy.

Návštevníci sa stretli so zástupcami miestnej samosprávy, štátnej správy, školstva, kultúry a dozorných úradov, nasledovala panelová diskusia Občianskej informačnej komisie. Počas troch hodín sa konala exkurzia do elektrárne, ktorú využili viacerí prítomní.