Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hľadajú sa svedkovia nehody vojenskej Tatry 815 v katastri obce Jalná

V súvislosti s nehodou Tatry 815, pri ktorej sa vo štvrtok 18. mája 2017 zranilo 17 vojakov, začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Svedkovia sa môžu ozvať telefonicky na čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom útvare.

Žiar nad Hronom 9. marca (TASR) - Polícia hľadá svedkov minuloročnej dopravnej nehody vojenského vozidla TATRA 815 v katastri obce Jalná, pri ktorej utrpelo zranenie viacero prevážaných osôb. Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová v piatok informovala, že z doterajšieho vyšetrovania je zrejmé, že sa na mieste nehody nachádzal cyklista.

Išlo o muža vo veku okolo 40 rokov v cyklistickom oblečení a s prilbou, ktorý mal pravdepodobne typ horského bicykla. "Uvedená osoba by mohla prispieť svojou svedeckou výpoveďou k objektívnemu posúdeniu vzniku dopravnej nehody, avšak napriek snahám polície sa ju doposiaľ nepodarilo stotožniť," podotkla Faltániová.

Polícia preto žiada svedkov, aby jej poskytli akékoľvek informácie, ktoré by pomohli vypátrať neznámeho cyklistu. Svedkovia sa môžu ozvať telefonicky na telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom útvare. Akúkoľvek informáciu o tejto osobe možno podať aj priamo vyšetrovateľovi Policajného zboru na telefónnom čísle 096164 3628.

Nehoda sa stala v 18. mája 2017 o 15.25 h v katastri obce Jalná, na účelovej komunikácii v smere z Močiara do Jalnej. Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom vykonáva v tejto súvislosti vyšetrovanie prečinu všeobecného ohrozenia.