Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Nadrogovaný vodič spôsobil nehodu, opäť prišiel o vodičák

Miesto nehody. Foto: Polícia

Pri nehode sa ľahko zranil 26-ročný vodič motocykla a jeho spolujazdkyňa utrpela zranenia s predpokladanou dĺžkou liečby nad 42 dní.

Lučenec 30. apríla (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu v Lučenci, ku ktorej došlo v nedeľu (28. 4.) na ceste I/75 v križovatke ulíc Haličská cesta a Dukelských hrdinov. Účastníkom nehody bol aj 36-ročný vodič vozidla VW Passat, ktorému už trikrát uložili zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

"Podľa predbežných zistení šofér VW Passat odbočoval na Haličskú cestu, pričom v tom čase vliekol na ťažnom lane osobné auto Opel Corsa, ktoré viedla 35-ročná vodička. Počas odbočovania pravdepodobne nedal prednosť prichádzajúcemu motocyklu a došlo k zrážke,"
opísali policajti.

Pri nehode sa ľahko zranil 26-ročný vodič motocykla a jeho spolujazdkyňa utrpela zranenia s predpokladanou dĺžkou liečby nad 42 dní. U vodičov nezistili požitie alkoholu.

"Na základe fyzických reakcií a príznakov však policajti vyzvali vodiča VW Passat, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu spojenému s odberom a vyšetrením krvi a iného biologického materiálu. Prvotné vyšetrenie potvrdilo prítomnosť psychotropných látok amfetamínu, extázy a metamfetamínu. Odobratá vzorka krvi pôjde na ďalšie skúmanie," uviedla polícia s tým, že mužovi zadržali vodičský preukaz a začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Pritom naposledy mu ho vrátili koncom minulého roka.

"Vzhľadom na nepriaznivý vývoj nehodovosti na našich cestách vyzývame vodičov k zodpovednosti. Polícia pripravuje viacero dopravno-bezpečnostných opatrení na mesiace máj a jún a bude postupovať nekompromisne," upozorňujú policajti.