Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nákladný výťah zranil v Bardejove mladého Poliaka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Udalosť sa stala v stredu 22. novembra podvečer v jednej z budov na Štefánikovej ulici v Bardejove. Na výťahu bol nápis o prísnom zákaze jeho používania.

Bardejov 23. novembra (TASR) – Mladý Poliak skončil v nemocnici po úraze, ktorý si spôsobil manipuláciou s nákladným výťahom. Udalosť sa stala v stredu 22. novembra podvečer v jednej z budov na Štefánikovej ulici v Bardejove. Na výťahu bol nápis o prísnom zákaze jeho používania.

Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, 20-ročný mladík naložil na prvom poschodí do výťahu náklad, ktorý privolal jeho kolega na prízemí. Výťah sa však na prízemí zasekol. Keď obaja muži násilím z vonku otvorili dvere výťahu, došlo k samovoľnému pohybu zaseknutej kabíny. Tá mladého Poliaka zachytila, spadol do nej, avšak ostala mu zakliesnená noha a ruka.

Podľa predbežnej lekárskej správy muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadajú dobou liečenia nad sedem dní. Muž je hospitalizovaný v bardejovskej nemocnici. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.