Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dve ženy z krádeže 2,5 tony šrotu v hodnote 1850 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinené vo veku 35 a 37 rokov sa mali v sobotu 7. júla vlámať do skladu Železníc SR (ŽSR) a odcudziť z neho najmenej 2,5 tony oceľového šrotu.

Maťovce 11. júla (TASR) - Železniční policajti obvinili z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva dve ženy z obce Maťovce, okres Michalovce. Obvinené vo veku 35 a 37 rokov sa mali v sobotu 7. júla vlámať do skladu Železníc SR (ŽSR) a odcudziť z neho najmenej 2,5 tony oceľového šrotu.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, dvojica obvinených žien mala kradnúť v sobotu poobede konkrétne v priestoroch plechového skladu, ktorý sa nachádza pri koľaji širokorozchodnej trate neďaleko železničnej stanice v Maťovciach.

"Odtiaľ odcudzili najmenej 2500 kilogramov oceľového koľajnicového šrotu, ktorý postupne odviezli osobným motorovým vozidlom a následne odpredali do zberných surovín. Poškodenej organizácii spôsobili škodu 1850 eur," priblížila Mésarová.

Obom obvineným ženám hrozí podľa slov krajskej policajnej hovorkyne za spomínanú krádež trest odňatia slobody až na dva roky.