Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dvoch mužov, mali predávať heroín

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Vyšetrovateľ obvinil mužov po vykonaní potrebných procesných úkonov, zároveň prokurátor podal návrh na vzatie obvinených do väzby, s ktorým sa súd stotožnil.

Považská Bystrica 15. novembra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi dvoch mužov vo veku 43 a 47 rokov. Obvinení mali predávať v Považskej Bystrici heroín viacerým drogovo závislým osobám. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Mužov polícia zadržala počas policajnej akcie na sídlisku Rozkvet v Považskej Bystrici, ktorú vykonala uplynulý týždeň. "Viacero relevantných informácií, ktoré sa týkali zadovažovania a následného predaja heroínu predovšetkým v Považskej Bystrici, sa podarilo zabezpečiť na základe niekoľkomesačného úsilia kriminálnej polície z Považskej Bystrice," uviedla Kuzmová.



Počas akcie pri prehliadke osobného motorového vozidla policajti podľa nej zaistili hnedé prášky, u ktorých bolo znaleckým skúmaním zistené, že ide o drogu heroín v množstve minimálne 166 bežných jednotlivých dávok. "Následným vyšetrovaním bolo dostatočne preukázané, že zadržaní muži okrem užívania drog pre vlastnú potrebu tieto mali aj predávať viacerým drogovo závislým osobám, preto vec prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne," doplnila.

Vyšetrovateľ obvinil mužov po vykonaní potrebných procesných úkonov, zároveň prokurátor podal návrh na vzatie obvinených do väzby, s ktorým sa súd stotožnil. "Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodala Kuzmová.