Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Viacnásobnému vlamačovi v Žiline hrozí až desaťročný trest

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muž sa zameriaval najmä na garáže, pivnice, rodinné domy a vozidlá. Mal sa vlámať najmenej do 23 objektov v Žiline a okolí.

Žilina 19. septembra (TASR) – Žilinskí policajti odhalili 27-ročného muža, ktorý sa mal od januára do júla tohto roka vlámať najmenej do 23 objektov v Žiline a okolí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že išlo najmä o garáže, pivnice, rodinné domy a vozidlá. "Pri vlámačkách sa 27-ročný Andrej zameriaval na pracovné náradie, príručné tašky s dokladmi a peniazmi, mobilné telefóny, cestovné tašky, bicykle, odevné zvršky a iné odložené veci. Majiteľom mal na odcudzených veciach spôsobiť škodu vo výške najmenej 24.200 eur. Odcudzené veci mal ponúkať ďalej na predaj," uviedla Balogová.

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. "Obvinený je vo väzbe pre inú trestnú činnosť. V tomto prípade mu hrozí trest odňatia slobody tri až desať rokov," dodala krajská policajná hovorkyňa.