Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Poprade riešila počas Silvestra výtržnosti i alkohol

Ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Policajti okrem iného zaistili aj mladíkov z Popradu vo veku 18 a 19 rokov, ktorí kopali do lámp verejného osvetlenia.

Poprad 2. januára (TASR) - Mestská polícia v Poprade mala na sklonku starého roka plné ruky práce. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Štefan Šipula informoval, že policajti riešili násilie, výtržnosti, ako aj alkohol u maloletých.

"Najprv hliadky MsP Poprad v spolupráci s hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru zasahovali na Hviezdoslavovej ulici v Poprade, kde malo dochádzať k fyzickému napádaniu medzi manželmi. V dome navyše vznikol požiar, preto boli na miesto privolaní hasiči, ktorí ho uhasili. Podozrivým zo založenia požiaru bol 55-ročný muž, ktorý fyzicky napadol svoju manželku, pričom jej spôsobil rezné rany na tvári," priblížil Šipula.

Dodal, že hodinu pred polnocou preverovala MsP aj oznam na Dostojevského ulici týkajúci sa požívania alkoholických nápojov a poškodzovania lámp verejného osvetlenia. Policajti na mieste zaistili mladíkov z Popradu vo veku 18 a 19 rokov, ktorí kopali do lámp verejného osvetlenia. "Obaja boli pod vplyvom alkoholu, mladší chlapec pri dychovej skúške nafúkal 0,17 promile a starší takmer 0,7 promile. Na mieste hliadka zistila aj dve mladistvé osoby, ktoré konzumovali alkoholické nápoje. Pri dychovej skúške 16-ročnej Popradčanke namerali viac ako dva promile a 15-ročné dievča z obce Spišský Štiavnik nafúkalo cez 1,3 promile," doplnil Šipula s tým, že obe dievčatá polícia odovzdala zákonným zástupcom.