Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Pre budovanie križovatky D1/D4 treba od utorka počítať s obmedzeniami

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Na moste sa začne najprv s frézovaním asfaltového krytu vozovky. Následne počas najbližšieho víkendu (16. - 17. 3.) je naplánovaná demolácia tohto mosta.

Bratislava 12. marca (TASR) - Pre pokračovanie prác na budovaní križovatky diaľnic D1/D4 treba od utorka počítať s dopravnými obmedzeniami. Uzatvorený bude totiž most nad D1, ktorý spája cestu I/61 s Čiernou Vodou, miestnou časťou Chorvátskeho Grobu. Dôvodom je jeho postupné odstraňovanie. Občania i vodiči by mali dodržiavať dopravné značenia a rešpektovať pokyny polície.

Na moste sa začne najprv s frézovaním asfaltového krytu vozovky. Následne počas najbližšieho víkendu (16. - 17. 3.) je naplánovaná demolácia tohto mosta.

Pre demolačné práce bude D1 úplne uzatvorená v úseku križovatky Bernolákovo (Triblavina) - križovatka Bratislava - Zlaté piesky, a to od soboty od 22.00 h do nedele 12.00 h. Obchádzková trasa bude viesť cez križovatku Bratislava - Zlaté piesky (cesta I/61 - cesta II/127-križovatka Bernolákovo) a opačne.

Po odstránení mosta sa začne pracovať na rozšírení jazdných pruhov a ich napojení na D1. Práce by mali podľa Národnej diaľničnej spoločnosti trvať niekoľko mesiacov a naplánované sú tak, aby sa znížil dosah na premávku.

Práce sa uskutočnia v smere z Bratislavy do Žiliny medzi 13,6 a 16,25 kilometra a v opačnom smere medzi 17,2 a 13,9 kilometra. Počet jazdných pruhov v tomto úseku D1 ostane aj počas prác zachovaný, no budú zúžené a tiež bude znížená povolená rýchlosť. NDS upozornila motoristov, že treba rátať so zdržaniami, najmä v dopravných špičkách. NDS odporúča motoristom využívať alternatívne trasy.