Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Pre rozvoj turizmu v regióne pripravil BSK fotosúťaž

Foto: bsk.sk

Poslaním fotografickej súťaže je zatraktívnenie kraja ako zaujímavej turistickej destinácie. Vybrané víťazné fotografie poslúžia na prípravu propagačných turistických materiálov.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Vtiahnuť ľudí do diania v regióne chce Bratislavský samosprávny kraj aj prostredníctvom novej fotosúťaže. Má názov Život v Bratislavskom kraji a prioritne je určená pre občanov a návštevníkov juhozápadnej oblasti Slovenska.

Poslaním fotografickej súťaže je zatraktívnenie kraja ako zaujímavej turistickej destinácie. Vybrané víťazné fotografie poslúžia na prípravu propagačných turistických materiálov. Nad súťažou prevzal záštitu predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a organizačne ju zabezpečuje Krajská organizácia cestovného ruchu.

Ako uviedol podpredseda BSK Ivo Nesrovnal na dnešnej tlačovej konferencii, kraj sa má čím predstaviť v cestovnom ruchu. "Táto vysoko efektívna oblasť turistického priemyslu sa dynamicky rozvíja, zvyšuje životnú úroveň a dokáže vytvoriť množstvo pracovných príležitostí. Chceme kraj predstaviť ako atraktívny, kultúrny i historický región, ktorý má čo ponúknuť nielen svojim obyvateľom, ale aj návštevníkom."

Fotosúťaž bude prebiehať na portáli www.ephoto.sk oddnes do 30. decembra. Súťažiť sa bude v troch kategóriách - pamiatky a architektúra, kultúra a šport a v kategórii ľudia. Fotografie, ktoré zachytávajú život v Bratislavskom kraji, môžu účastníci posielať prostredníctvom webovej stránky www.ephoto/sutaze/zivot-v-bratislavskom-regione/. Víťazi budú známi v polovici januára, fotografie priblíži vo februári 2013 výstava.