Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prešovskí krajskí poslanci odvolali riaditeľov sociálnych zariadení

Milan Majerský, archívna snímka Foto: TASR - Milan Kapusta

Dohodou skončil pracovný pomer v Centre sociálnych služieb (CSS) Dúhový sen Kalinov Milan Burcin, z Domova sociálnych služieb (DSS) v Brezovičke odchádza rovnako dohodou Jozef Planý.

Prešov 23. apríla (TASR) – Poslanci zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na pondelňajšom rokovaní odvolali k 30. aprílu dvoch riaditeľov zariadení sociálnych služieb zo Sabinova a Svidníka a zobrali na vedomie informáciu o skončení pracovného pomeru dohodou s tromi riaditeľmi sociálnych zariadení v Kalinove, Brezovičke a Kežmarku. Zároveň zobrali na vedomie poverenie vedením týchto zariadení od 1. mája nových ľudí na dobu do vymenovania riaditeľov na základe výsledkov výberového konania. Poverili predsedu PSK Milana Majerského vypísaním výberového konania na obsadenie piatich uvoľnených funkčných miest.

Dohodou skončil pracovný pomer v Centre sociálnych služieb (CSS) Dúhový sen Kalinov Milan Burcin, ktorého dočasne nahradí Zlatica Morozová. Z Domova sociálnych služieb (DSS) v Brezovičke odchádza rovnako dohodou Jozef Planý, kde sa ujme jeho funkcie dočasne Katarína Petríková. Dohodou sa rozhodla ukončiť pracovný pomer aj Eva Mašteníková z CSS Kežmarok, ktorú nahradí do ukončenia výberového konania Daniela Pichnarčíková.

V DSS Sabinov končí vo funkcii riaditeľky odvolaním Anna Homzová, ktorú dočasne nahradí Jana Hanzelyiová. Homzová požiadala o vystúpenie pred poslancami, ktorým povedala, že nepozná dôvod svojho odvolania. Vo funkcii riaditeľky pôsobila 16 rokov a svoju prácu vnímala ako poslanie. Svoje odvolanie vníma ako krivdu. Novinárom neposkytla vyjadrenie. Na poste riaditeľa sociálneho zariadenia Senior dom Svida vo Svidníku končí Adrián Labun, ktorý sa osobne nezúčastnil na rokovaní zastupiteľstva. Vo funkcii ho dočasne nahradí Michal Michalko.

Majerský odmietol zverejnil dôvody odvolania dvoch riaditeľov s tým, že nechce im sťažiť ďalšiu profesionálnu dráhu. Podľa jeho slov o výhradách spolu hovorili, išlo o relevantné dôvody. Poslancom povedal, že ak majú záujem dozvedieť sa podrobnosti, medzi štyrmi očami im predloží zistenia. Zároveň informoval, že žiadne ďalšie odvolávania v sociálnych zariadeniach nechystá.