Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri Chocholnej-Velčiciach vyrastie logistický park za 50 miliónov eur

V katastri obce Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese vyrastie do júla budúceho roku nový logisticko-priemyselný park. Na celkovej ploche viac ako 160.000 štvorcových metrov postaví Sihoť Park saudskoarabská spoločnosť Sisban. Celková investícia dosiahne 50 miliónov eur. Na snímke fotograf fotí vizualizáciu bdúceho parku počas slávnostného osadenia prvého väzníka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa Roberta Hanku zo spoločnosti Sisban ide o ich prvú investíciu na Slovensku. Okrem logistiky bude nový park zameraný aj na ľahký priemysel, zamestnávať by mal okolo 600 ľudí.

Chocholná-Velčice 5. decembra (TASR) – V katastri obce Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese vyrastie do júla budúceho roku nový logisticko-priemyselný park. Na celkovej ploche viac ako 160.000 štvorcových metrov postaví Sihoť Park saudskoarabská spoločnosť Sisban. Celková investícia dosiahne 50 miliónov eur.

Podľa Roberta Hanku zo spoločnosti Sisban ide o ich prvú investíciu na Slovensku. Okrem logistiky bude nový park zameraný aj na ľahký priemysel, zamestnávať by mal okolo 600 ľudí. Súčasťou parku budú dve haly s rozlohami 36.000 a 125.000 štvorcových metrov. „Verím, že sa nám podarí získať dobrých klientov a nový park bude úspešný,“ povedal Hanka.

Ako dodal, investičná spoločnosť Sisban je na trhu desať rokov, pôsobí v desiatich krajinách sveta na ázijskom, africkom, severoamerickom kontinente a v Európe. Venuje sa stavebníctvu, potravinárstvu, hotelierstvu, ale aj poľnohospodárstvu.

„Investícia na Slovensku je našou prvou v Európe, nechceli sme ísť do západnej ani do východnej Európy. Slovensko sme si vybrali, pretože je v strede Európy, má dobrú infraštruktúru, dopravné prepojenie a kvalifikovaných ľudí,“ zdôraznil Hanka.

Príprava výstavby logisticko-priemyselného parku sa podľa dosluhujúcej starostky obce Chocholná-Velčice Aleny Bulkovej začala už v roku 2008. Pre obec bude mať park význam nielen z pohľadu zamestnanosti, ale aj vďaka rozvoju podnikateľských aktivít a rozšíreniu služieb. Začiatok výstavby parku je podľa starostky výsledkom výbornej spolupráce projektantov, investora, staviteľa i stavebného úradu v Chocholnej-Velčiciach. Príjmovú časť obecného rozpočtu obohatí investícia o 100.000 eur ročne.