Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Priechod pre chodcov v L. Hrádku po poslednej tragickej zrážke zrušili

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Priechod od veľkého podchodu mali rušiť už v roku 2016 na základe požiadavky dopravného inšpektorátu.

Liptovský Hrádok 19. apríla (TASR) - Priechod pre chodcov na Ulici SNP v Liptovskom Hrádku po ostatnej tragickej dopravnej nehode zrušili. Rozhodol o tom policajný dopravný inšpektorát v Liptovskom Mikuláši. Z mesta Liptovský Hrádok o tom informovali na svojom webe.

Dodali, že vstupu na vozovku pri veľkom podchode zabránia inštalovaním vhodnej zábrany. Momentálne zábrany sú provizórne. Zároveň upravia spôsob parkovania áut na parkovisku pred cukrárňou a kníhkupectvom tak, aby bol sprehľadnený blízky priechod pre chodcov. "Tento priechod pre chodcov bude po komunikácii so správcom cesty doplnený o LED gombíky vo vozovke," uviedli z mesta.

Priechod od veľkého podchodu mali rušiť už v roku 2016 na základe požiadavky dopravného inšpektorátu. Vyhodnotili ho ako nebezpečný z dôvodu dopravného napojenia cesty od tržnice, viditeľnosti, evidovaným kolíziám a podobne. Mesto deklarovalo, že sa snažilo celú situáciu zlepšiť napríklad úpravou svahu nad tržnicou, ale posledná tragická nehoda dala za požadovaným zrušením definitívnu bodku.