Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Protest Global Evolution Day by sa mal uskutočniť aj na Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR

Global Evolution Day vychádza z celosvetovej idey hnutia 99%. Nespokojným sa nepozdáva, že väčšinu prírodného bohatstva kontroluje len niekoľko finančných skupín.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Protestná akcia Global Evolution Day, ktorá je naplánovaná na 12. mája vo viacerých krajinách sveta, sa bude konať aj v Bratislave na Námestí SNP. Svoju účasť na nej doteraz na sociálnej sieti Facebook potvrdilo viac ako 600 ľudí. Slovenské podujatie pripravuje viacero občianskych skupín a iniciatív.

Global Evolution Day vychádza z celosvetovej idey hnutia 99%. Nespokojným sa nepozdáva, že väčšinu prírodného bohatstva kontroluje len niekoľko finančných skupín. Bojovať chcú aj proti korupcii, sociálnym rozdielom či mediálnej manipulácii. "

To, proti čomu však bude každý z nás protestovať, je na ňom, to, čo sa stane dôvodom jeho príchodu na protest, je iba na ňom, nebudú to organizátori, nebudú to nejaké výhody, cieľ je pre všetkých spoločný, a to je konečne zmena systému," píše skupina Povstanie slovenského národa, ktorá organizuje podujatie na Facebooku.

Hoci sa podujatie cez web organizuje v niekoľkých mestách viac ako 20 krajín sveta, prisľúbená účasť na Slovensku patrí medzi najväčšie a je porovnateľná s predpokladaným počtom demonštrantov v Berlíne či Paríži. V Maďarsku sa na ulice Budapešti zatiaľ chystá len 300 ľudí, niekde sú to len desiatky.