Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Nie drogám vyjadrili v Revúcej balónovým pochodom

Balónovým sprievodom vyvrcholil v utorok 19. novembra 2013 v Revúcej Európsky týždeň boja proti drogám. Foto: TASR/Ján Siman

Vyše kilometer dlhý sprievod žiakov základných a stredných škôl z Revúcej a okolitých obcí sprevádzali širším centrom mesta policajné autá.

Revúca 19. novembra (TASR) - Balónovým sprievodom vyvrcholil dnes v Revúcej Európsky týždeň boja proti drogám. Ako pre TASR povedala Zuzana Antalová z miestneho Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, touto formou sa snažili do problematiky zapojiť nielen deti a študentov, ale aj širokú verejnosť.

Vyše kilometer dlhý sprievod žiakov základných a stredných škôl z Revúcej a okolitých obcí sprevádzali širším centrom mesta policajné autá. "Balón sme si vybrali ako symbol slobodnej vôle. Vypustený si voľne letí bez toho, aby ho niekto ovplyvňoval. Takto chceme ľudí upozorniť, že užívatelia drog prichádzajú práve o slobodu v rozhodovaní, ničia si svoje zdravie a tiež devastujú svoje vzťahy s okolím. Samozrejme, sprievod nie je našou jedinou aktivitou. Naše centrum je otvorené pre každého s problémom, kedykoľvek to potrebuje," povedala Antalová.

V revúckom centre vedia, že deti majú skúsenosti s užívaním drog a kde si ich môžu kúpiť. "Je dosť takých, ktorí to skúšali, ale aj takých, ktorí o tom premýšľajú. Najčastejšie užívanou drogou je marihuana, ale tu v okrese Revúca sa o tom mlčí. Ten problém tu je, ale je skrytý," dodala odborná pracovníčka centra.

Európsky týždeň boja proti drogám vznikol v roku 1998 na podnet Európskej komisie.