Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Priestor pred gymnáziom v Revúcej čaká revitalizácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Verejne prístupný priestor pred revúckym gymnáziom občania využívajú na stretávanie, prechádzky, korčuľovanie či bicyklovanie s deťmi.

Revúca 6. februára (TASR) - Priestor pred vchodom do Gymnázia Martina Kukučína (GMK) v Revúcej čaká revitalizácia. Na mieste, ktoré je voľne prístupné verejnosti, pribudne nová oddychová zóna, do projektu budú zapojení i žiaci a pedagógovia gymnázia. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

Verejne prístupný priestor pred revúckym gymnáziom občania využívajú na stretávanie, prechádzky, korčuľovanie či bicyklovanie s deťmi. Mesto na jeho revitalizáciu získalo financie z externých zdrojov, lokalitu plánuje zatraktívniť vytvorením oddychovej zóny s miestom na sedenie a výsadbou okrasných drevín.

"Do projektu budú zapojení aj pedagógovia a študenti gymnázia, ktorí zabezpečia výsadbu drevín a rastlín vrátane následnej starostlivosti. Práce na realizácii predpolia GMK sa rozbehnú v priebehu jari," priblížilo mesto.

Projekt vytvorenia oddychovej zóny pred gymnáziom je súčasťou navrhnutých malých mestských zásahov, ktorých vizualizácia bola vydaná v brožúre Mestské intervencie v Revúcej v rámci revúckeho projektu Mesto kultúry 2022. V spolupráci s odborníkmi a študentmi architektúry boli v tom čase vytvorené návrhy a vizualizácie zmien v celkovo 17 lokalitách mesta.