Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Samospráva Prievidze udelí cenu mesta im memoriam Darine Matyášovej

Na archívnej snímke autorka populárnej Francúzskej polievky z prievidzskej Carpathie Darina Matyášová. Foto: TASR/Alexandra Moštková

V roku 1971 vymyslela dehydrovanú francúzsku polievku, ktorá patrí medzi najpredávanejšie na Slovensku. Je autorkou a spoluautorkou receptúr ďalších dehydrovaných a sterilizovaných polievok.

Prievidza 24. apríla (TASR) - Samospráva Prievidze udelí cenu mesta im memoriam tvorkyni francúzskej polievky Darine Matyášovej. Ocenenie získa za šírenie dobrého mena mesta, dlhoročnú prácu a rozvoj potravinárskeho priemyslu v meste. Udelenie ceny schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.

Matyášová sa narodila v roku 1943, celý svoj profesionálny život spojila s vývojom a výrobou sterilizovaných a dehydrovaných polievok. Tie sa vyrábali a vyrábajú v prievidzskom potravinárskom závode, kde pracovala od roku 1966 až do odchodu na dôchodok v roku 2000. V roku 1971 vymyslela dehydrovanú francúzsku polievku, ktorá patrí medzi najpredávanejšie na Slovensku. Je autorkou a spoluautorkou receptúr ďalších dehydrovaných a sterilizovaných polievok.

Matyášovej udelí samospráva cenu mesta počas slávnostného podujatia Tváre mesta.