Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Skatepark v Liptovskom Mikuláši renovujú

Skatepark, ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

V rámci projektu Skateboard bez hraníc v celkovej sume takmer 41.000 eur v areáli vybudovali tri nové prekážky, zrekonštruovali štyri staré a zorganizovali dve medzinárodné súťaže.

Liptovský Mikuláš 19. júla (TASR) – Liptovskomikulášska samospráva renovuje skatepark na Nábreží Janka Kráľa. Celkové náklady na obnovu predstavujú zhruba 7000 eur. Mladým skateboardistom ho odovzdajú do užívania v najbližších dňoch.

Skatepark samospráva zrekonštruovala pred štyrmi rokmi. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vtedy v rámci projektu Skateboard bez hraníc v celkovej sume takmer 41.000 eur v areáli vybudovali tri nové prekážky, zrekonštruovali štyri staré a zorganizovali dve medzinárodné súťaže - v Novom Targu a v Liptovskom Mikuláši. „Cieľom projektu bolo spropagovať tento druh športu a možnosti jeho prevádzkovania v oboch mestách, ale aj podporiť turizmus oboch regiónov,“ povedala.

Riaditeľ Verejnoprospešných služieb (VPS) mesta, ktoré sú správcom areálu, Dušan Grešo uviedol, že v rámci investície chcú v týchto dňoch opraviť všetky športové prvky v areáli. „Skatepark bol poškodený, používať sa mohli len niektoré rampy,“ priblížil.

Predpokladaný termín úplného dokončenia prác je podľa Greša na budúci týždeň. „Chceme, aby bol areál z technického, ale aj vizuálneho hľadiska na slušnej úrovni,“ poznamenal.