Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Školáci vytvorili rekordnú reťaz z vianočných pohľadníc

Základná škola s MŠ Michala Rešetku v Hornej Súči si zaknihovala už druhý slovenský rekord Foto: PHOTOPRESS

Z 2222 kusov vianočných pohľadníc vytvorili žiaci z Hornej Súče reťaz dlhú 246,6 metra.

Horná Súča 16. januára (TASR) - Základná škola s materskou školou Michala Rešetku v Hornej Súči si zaknihovala na svoje konto už druhý slovenský rekord. Z 2222 kusov vianočných pohľadníc vytvorili žiaci reťaz dlhú 246,6 metra. TASR informoval Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.

„Po prvom zápise v roku 2009, keď natiahli žiaci školy po obci papierovú reťaz dlhú 2350 metrov, tento rok v decembri sa pustili do zbierania vianočných pohľadníc a vyrobili najdlhšiu reťaz z pozdravov. Ňou vyzdobili novučičkú telocvičňu. Presne z 2222 kusov vytvorili reťaz dlhú 246 metrov a 60 centimetrov. Najviac sa do rekordu zapojili triedy I. stupňa 3. A a 3. B učiteliek Márie Bulejkovej a Miriam Holíčkovej, na II. stupni pomohli žiaci 6. B, kde vyučuje Mária Filipová,“ uviedol Svítok.

Riaditeľ školy Dušan Černek prevzal z rúk komisára Knihy slovenských rekordov certifikát, ktorým potvrdili platnosť rekordu. S nápadom na tento rekord prišla vychovávateľka Eva Weber. Školu v obci Horná Súča vylepšili vďaka projektu financovaného z fondov z Európskej únie. Za sumu 999.982 eur vymenili v materskej škole nábytok, okná, dvere a zateplili obvodový plášť. Na základnej škole pribudli učebne, kabinety, notebooky a spomínaná telocvičňa s hľadiskom, kde sa uskutočnila prezentácia prvého slovenského rekordu v roku 2013.

Základná škola s MŠ Michala Rešetku v Hornej Súči si zaknihovala už druhý slovenský rekord
Foto: PHOTOPRESS


Základná škola s MŠ Michala Rešetku v Hornej Súči si zaknihovala už druhý slovenský rekord
Foto: PHOTOPRESS