Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

SNS verí, že banskobystrickí voliči uprednostnia V. Maňku

Andrej Danko Foto: TASR/Michal Svítok

Vyhlásil to dnes predseda SNS Andrej Danko.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) verí, že sa voliči v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) rozhodnú podporiť Vladimíra Maňku (Smer-SD). "Že sa rozhodnú pre pragmatizmus a odbornosť pred nečitateľným a škodlivým extrémizmom," vyhlásil dnes pre TASR predseda SNS Andrej Danko.

Hoci SNS bezprostredne po skončení prvého kola volieb deklarovala, že nebude podporovať extrémistických kandidátov, je to vôbec po prvýkrát, čo verejne podporila kandidáta ľavice Maňku. Ten medzitým získal na svoju stranu okrem socialistického Smeru-SD a konzervatívneho KDH aj pravicové SDKÚ-DS, Most-Híd a NOVU. Argumentujú väčšinou podobne ako SNS, teda extrémizmom Maňkovho protikandidáta Mariána Kotlebu (LS-NS).

Čo sa týka ostatných kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola volieb, SNS naďalej stojí na strane Tibora Mikuša v Trnave a Milana Belicu v Nitre. "Vychádzajúc z rozhodnutí krajských štruktúr SNS, opätovne podporuje na post predsedov VÚC v Trnavskom a Nitrianskom kraji tých kandidátov, ktorých podporila v prvom kole – v TTSK je to nezávislý kandidát Tibor Mikuš a v NSK Milan Belica," vyhlásil Danko. "Pokiaľ ide o oba kraje, SNS dúfa, že sa voliči budú rozhodovať nie na základe etnického princípu, ale na základe odbornosti a kompetentnosti kandidátov, ktorí už dokázali, že región vedia posunúť ďalej," dodal.

V samosprávnych krajoch, v ktorých sa kandidát SNS do druhého kola nedostal, napríklad v Bratislave, alebo v ktorom SNS žiadneho kandidáta nepodporila (v Košiciach), národniari nechávajú na voličoch, aby sa rozhodli podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

"Slovenská národná strana (SNS) apeluje na voličov, aby využili svoje právo voliť a pokúsili sa tak ovplyvniť chod spoločnosti. V druhom kole volieb do vyšších územných celkov, ktoré sa koná v sobotu 23. októbra 2013, môžu voliči podľa SNS svojou účasťou vo voľbách podporiť rozvoj svojho regiónu," zdôraznil Danko.