Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Špecializovaná nemocnica Predná Hora prijíma pacientov po preverení

Archívna snímka: OLÚP v Prednej Hore Foto: TASR/Ján Siman

OLÚP podľa slov referentky marketingu a vzdelávania OLÚP Lucie Oravec Koreňovej naďalej poskytuje telefonické poradenstvo pre pacientov a ich rodinných príslušníkov.

Predná Hora 12. júna (TASR) – Odborný liečebný ústav psychiatrický (OLÚP) Predná Hora v okrese Revúca bude aj naďalej prijímať pacientov za mimoriadnych bezpečnostných opatrení, pričom každý príjem bude s klientom konzultovaný individuálne. TASR o tom informovala referentka marketingu a vzdelávania OLÚP Lucia Oravec Koreňová s tým, že ide o rozhodnutie krízového štábu ústavu.

Na základe jeho rozhodnutia prebehli doteraz príjmy pacientov v piatich etapách za mimoriadnych bezpečnostných podmienok. OLÚP v termíne od 20. apríla do 11. júna prijal dokopy 183 pacientov s negatívnym výsledkom na ochorenie COVID-19,“ uviedla Oravec Koreňová.

OLÚP podľa jej slov naďalej poskytuje telefonické poradenstvo pre pacientov a ich rodinných príslušníkov. „Všetky telefonické poradenské služby aktuálne fungujú aj pre ženy, mužov a deti zažívajúce násilie spojené s užívaním psychoaktívnych látok vrátane alkoholu a hazardu,“ zakončila referentka.