Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Štiavnický trail sa dočká pokračovania, tento rok ponúkne dva behy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Štiavnický Trail je určený pre bežcov od 15 rokov, mužov a ženy.

Hodruša-Hámre 16. marca (TASR) - Minuloročný Štiavnický Trail, ktorý priblížil bežeckej komunite krásy štiavnického regiónu, sa dočká svojho pokračovania. Organizátori už chystajú jeho pokračovanie, a to v sobotu 14. apríla so štartom o 10.00 h v areáli lyžiarskeho strediska Salamadra Resort.

"Keďže nám ide o založenie dlhodobej tradície, chceme, aby naše podujatie bolo pestré a každý rok prinieslo účastníkom behu nevšedné zážitky. Tento rok máme pre účastníkov pripravené dva behy," priblížil za organizátorov Dušan Elko.

Prvý beh, označený ako Short run, kopíruje pôvodnú trasu v dĺžke 14,2 kilometra a bežci v nej nastúpajú 614 výškových metrov. "Druhý beh, Long run, je novoutvorená 22,7 kilometrová trasa, ktorá bežcom odhalí osobitné zákutia Štiavnických vrchov a celkové prevýšenie trate - 1015 metrov dokonale preverí ich telo aj dušu," podotkol Elko.

Štiavnický Trail je určený pre bežcov od 15 rokov, mužov a ženy. Organizátori očakávajú, podujatia sa zúčastní viac ako 160 pretekárov z celého Slovenska.