Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Strekovský festival ponúkne vína od domácich i zahraničných vinárov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

K vínu sa budú podávať, ryby, jedlá z diviny, koláče a gastronomické špeciality z družobných obcí Strekova.

Strekov 18. júla (TASR) – Kvalitné vína, gurmánske špeciality a bohatý kultúrny program čaká aj tento rok na návštevníkov Strekovského festivalu vína, ktorý sa bude konať počas víkendu, od 20. do 21. júla v Strekove v okrese Nové Zámky.

Ako informovali organizátori z občianskeho združenia (OZ) Strekovin, na festivale sa zúčastní viac ako 50 vinárov. Z nich bude 26 domácich strekovských producentov. Ďalších 20 vinárov príde na festival z iných slovenských regiónov. Chýbať nebudú ani výrobcovia vína z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Rumunska, Srbska i San Marina.

Strekovský festival vína predstaví návštevníkom okrem kvalitných vín aj tradičné remeslá a miestne zvyky. „Naši hostia sa môžu zoznámiť s namáhavou a jedinečnou prácou vinárov, môžu ochutnať ich unikátne a vzácne vína zo siedmich krajín. Návštevníci tak majú možnosť nielen ochutnávať, ale aj porovnávať chute jednotlivých vinárskych oblastí,“ pripomenuli organizátori.

Ako doplnili, k vínu sa budú podávať, ryby, jedlá z diviny, koláče a gastronomické špeciality z družobných obcí Strekova. „O zaujímavý program sa postarajú aj pouliční muzikanti, umelci, folklórne súbory, cigánska hudba, záhrada hier pre deti a ďalšie atrakcie,“ dodali organizátori z OZ Strekovin.