Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestskí policajti v Trebišove sú farebne odlíšení podľa funkcie

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

V prvej kategórii sú takzvané hliadkové funkcie – priamy výkon služby, v druhej operačno-koordinačné funkcie a v tretej kategórii sú zaradené riadiace funkcie.

Trebišov 22. apríla (TASR) – Uniformy mestských policajtov v Trebišove sú od apríla zdobené pásikmi vyjadrujúcimi ich funkčné zaradenie. Označenia sú ekvivalentom hodnosti používanej v ozbrojených zložkách SR. Podľa hovorkyne mesta Martiny Mištaničovej, označenia sú jednotné pre všetky mestské polície v okrese Trebišov.

"Rozdelené sú do troch kategórií. V prvej kategórii sú takzvané hliadkové funkcie – priamy výkon služby, v druhej operačno-koordinačné funkcie a v tretej kategórii sú zaradené riadiace funkcie. Funkčným označením prvej kategórie je mladší inšpektor priameho výkonu služby, potom inšpektor priameho výkonu služby a nasleduje starší inšpektor priameho výkonu služby,“ vysvetlila Mištaničová.

Označenie pre funkcie operačno-koordinačné je podľa jej slov mladší inšpektor špecialista, inšpektor špecialista a starší inšpektor špecialista. "Túto kategóriu uzatvárajú referenti mestskej polície (MsP) pre mestský kamerový systém (MKS) a dispečing, ktorí v závislosti od doby výkonu služby získavajú funkčné označenie referent MKS a dispečingu. Po uplynutí piatich rokov po nástupe do funkcie získava funkčné označenie starší referent MKS a dispečingu. Posledným z tejto kategórie je označenie referent priestupkového referátu a prevencie. Po uplynutí predpísanej doby získava funkčné označenie starší referent priestupkového referátu a prevencie," uviedla Mištaničová.

V kategórii riadiacich funkcií sú označenia zástupca náčelníka MsP prvého stupňa a po uplynutí predpísanej doby zotrvania vo funkcii získava príslušník označenie zástupca náčelníka MsP druhého stupňa.