Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Podporu Z. Trebuľovi v KSK v 2. kole potvrdil po SMK aj Most-Híd

SMK potvrdila podporu Trebuľovi na tlačovej konferencii minulý týždeň vo štvrtok (14.11.).

Košice 18. novembra (TASR) - Oficiálnu podporu kandidátovi Smeru-SD Zdenkovi Trebuľovi v druhom kole volieb predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) po SMK potvrdila dnes aj strana Most-Híd. Obe strany podporovali súčasného šéfa KSK aj v prvom kole.

"Je pre nás samozrejmosť, že aj v druhom kole podporíme pána Zdenka Trebuľu," uviedol dnes na tlačovej konferencii košický krajský predseda Mostu-Híd Elemér Jakab. Napriek tomu, že Most-Híd označil za pravicovú stranu, podporu kandidátovi Smeru-SD v tomto regióne považuje za prirodzenú. "My máme so Smerom v Košickom kraji dlhodobo spoluprácu a hodnotíme to kladne. Aj preto sme sa rozhodli, že aj teraz ideme na regionálnej úrovni spolu. Nie je to žiadne prekvapenie," konštatoval Jakab.

SMK potvrdila podporu Trebuľovi na tlačovej konferencii minulý týždeň vo štvrtok (14.11.).

Krajský šéf Smeru-SD v Košiciach Peter Žiga vyjadril snahu mobilizovať voličov v druhom kole volieb. Napriek tomu očakáva ešte o niečo nižšiu účasť ako v prvom kole, ktorú označil za alarmujúcu. "Nejdeme robiť žiadnu konfrontačnú kampaň, žiadne obštrukcie, ani nič podobné," dodal ku kampani.

Spojenie Smeru-SD s SMK a Mostom-Híd pred voľbami Žiga taktiež považuje za logické. Vzájomná spolupráca medzi ľuďmi z týchto strán existuje podľa neho už od roku 2001, pričom vzťahy sú založené na korektnosti. "Je jedno, akým spôsobom sa profiluje strana Most alebo SMK v rámci veľkej politiky, či sú pravicoví, stredoví alebo ľaví. Podstatné je, čo vzájomne podporujeme, o akých témach sa bavíme a aký máme program. Regionálne voľby nie sú o veľkej politike, sú o prinášaní riešení pre ľudí, ktorí žijú v tomto kraji," uviedol. Za 12 rokov spolupráce v Košickom kraji podľa neho nevznikol žiadny problém. "Myslím, že takto to vnímajú aj obyvatelia národnostne zmiešaných území," povedal Žiga.

Zdenko Trebuľa poďakoval všetkým, ktorí prišli k voľbám v prvom kole. "Chcem vyzvať všetkých občanov, aby si našli priestor a čas a išli voliť do druhého kola," uviedol.