Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Trieda v najvyššie položenej škole sa zmenila na volebnú miestnosť

Na snímke voliči vo volebnej miestnosti vo Vyšných Hágoch 30. septembra 2023. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Škola sa nachádza v nadmorskej výške 1080 metrov nad morom. Volebnú miestnosť v jednej z tried tam zriaďujú už dlhé roky.

Vysoké Tatry 30. septembra (TASR) - Trieda v najvyššie položenej škole na Slovensku vo Vyšných Hágoch vo Vysokých Tatrách sa v sobotu zmenila na volebnú miestnosť. Okrem miestnych obyvateľov tam často volia aj turisti s voličskými preukazmi. Predsedníčka tamojšej okrskovej volebnej komisie Renáta Maniková pre TASR potvrdila, že už počas dopoludnia ich prišlo viac ako 50.

"Priebeh volieb je úplne pokojný, atmosféra výborná, aj počasie zatiaľ vychádza. Nemali sme zatiaľ žiaden incident. Niektorí turisti sú ubytovaní priamo tu, takže prišli ešte pred výletom. Viac zatiaľ chodí domácich voličov Celkovo máme viac ako 300 oprávnených voličov," uviedla Maniková. Škola sa nachádza v nadmorskej výške 1080 metrov nad morom. Volebnú miestnosť v jednej z tried tam zriaďujú už dlhé roky. "Neboli potrebné žiadne špeciálne úpravy," dodala Maniková.

Volebný lístok vhodil do urny aj 70-ročný Štefan, ktorý prišiel do volebnej miestnosti vo Vyšných Hágoch aj s manželkou. "Žijem tu a chcem sa mať lepšie, zažil som 40 rokov jeden systém, 30 rokov iný a verím, že teraz bude oveľa lepší. Budem čakať na výsledky volieb a verím vo víťazstvo môjho kandidáta a v zdravý rozum," uviedol.

Okrem toho sa časť volebnej komisie počas dňa presunula aj do neďalekého národného ústavu pľúcnych chorôb, kde prejavilo záujem voliť viac ako 40 ľudí. Zároveň sa s prenosnou urnou vyberie komisia do mestskej časti Podbanské.

Vo Vysokých Tatrách je dohromady sedem volebných okrskov, okrem Vyšných Hágov sú ďalšie v Tatranskej Kotline, Starom a Dolnom Smokovci, dva okrsky sú v Tatranskej Lomnici a posledný v Tatranskej Polianke.