Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Inaugurovali dekanku Právnickej fakulty Trnavskej univerzity

Na snímke Právnická fakulta Trnavskej univerzity. Foto: TASR- Henrich Mišovič

Vízia novej dekanky počíta s prístupom orientovaným na študenta, fakulta si má zachovať postavenie centra excelentného výskumu.

Trnava 9. apríla (TASR) - Nová dekanka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity (TU) v Trnave Marianna Novotná sa po inaugurácii oficiálne ujala v pondelok (8. 4.) svojej funkcie. Do čela fakulty ju zvolilo volebné zhromaždenie, na poste vystriedala Andreu Olšovskú. Jej funkčné obdobie potrvá do 31. októbra 2027. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

Vízia novej dekanky počíta s prístupom orientovaným na študenta, fakulta si má zachovať postavenie centra excelentného výskumu. Svoje pôsobenie chce stavať na dialógu, spolupráci a vysokých etických štandardoch. "Spoločne si kladieme najvyššie ciele. Posunúť hranice právnej vedy prácou založenou na princípoch poctivosti, integrity a zodpovednosti voči spoločnosti, ako aj voči sebe samým. Vychovať najlepších právnikov pre prax, ktorí sa pri strete so sociálnymi a právnymi výzvami stávajú hlasom pre tých, ktorí ho nemajú," uviedla Novotná.

Rodáčka z Trnavy vyštudovala právo na Univerzite Komenského v Bratislave a na TU sa habilitovala na docentku. Má bohaté vedecké skúsenosti, vykonávala expertnú činnosť pre Európsky parlament, riešila alebo viedla medzinárodné projekty. Je externou členkou pedagogického zboru Justičnej akadémie a členkou komisie pre rekodifikáciu súkromného práva na ministerstve spravodlivosti. Pôsobí pre viaceré medzinárodne organizácie ako Spoločnosť európskeho zmluvného práva - SECOLA so sídlom v Berlíne, Viedenský pracovný kruh v rámci Výskumného centra pre európsky rozvoj práva a reformu súkromného práva, Inštitút európskeho práva - ELI a Českej a slovenskej spoločnosti pre deliktné právo a príbuzné obory.