Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trnavský kraj buduje ovocinárske a záhradnícke centrum

Na snímke rajčiny v skleníku, ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu na tento projekt takmer 943.000 eur.

Rakovice 27. marca (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zmodernizoval Spojenú školu v Rakoviciach v okrese Piešťany. Súčasťou projektu bolo vybudovanie nového skleníka, zabezpečenie bezbariérovosti, kúpa traktora a ďalších učebných pomôcok, obnova internátu. Projekt realizovala samospráva v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu a investícia dosiahla 1,6 milióna eur, informoval predseda kraja Jozef Viskupič.

Nový skleník s rozmermi 27 krát 12,8 metra, v ktorom sa nachádza 135 záhradníckych stolov, bude slúžiť študentom odborného vzdelávania. "Do odborných učební bolo zakúpené technické vybavenie, ako traktor, univerzálny malotraktor, rotavátor na kyprenie pôdy, vysávač lístia alebo sadzač zemiakov," skonštatoval Viskupič.

K modernizácii spojenej školy prispel sumou viac ako 440.000 eur z vlastného rozpočtu aj TTSK. Financie boli určené na prestavbu podkrovia existujúcej budovy školy, kde vzniklo päť nových odborných učební, šatňa, sklad a sociálne zariadenie pre študentov. Súčasťou prác bolo aj vytvorenie hygienického zázemia pre imobilných a rekonštrukcia kotolne.

Podľa slov Viskupiča bude TTSK ako zriaďovateľ školy pokračovať v modernizácii budúceho ovocinárskeho a záhradníckeho centra výstavbou druhého skleníka. Kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu na tento projekt takmer 943.000 eur.