Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

J. Viskupič víta snahu vlády riešiť problémy s cestami I. triedy

Jozef Viskupič (vpravo) na archívnej snímke. Foto: FOTO TASR Lukáš Grinaj

V Trnavskom kraji je v zlom stave najmä cesta I. triedy medzi mestami Senica – Holíč.

Trnava 17. októbra (TASR) – Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič víta, že sa vláda SR aktívne zaoberá problémom modernizačného dlhu a vyčlenila na tento účel aj finančné prostriedky v hodnote 200 miliónov eur na najbližšie štyri roky. TASR informovala Zuzana Doležalová z odboru komunikácie TTSK.

V kraji je v zlom stave najmä cesta I. triedy medzi mestami Senica – Holíč. "Táto cesta je celoslovensky dôležitou a mimoriadne frekventovanou dopravnou spojnicou s Českou republikou. Verím preto, že bude pri plánovaných investíciách, ktoré sľúbili premiér Peter Pellegrini a minister dopravy Árpád Érsek, patriť medzi prioritné úseky, pokiaľ ide o plánované modernizačné projekty. Jeden z hlavných dopravných ťahov na ČR nemôžeme riešiť len opakovaným plátaním dier. Musíme tento problém vyriešiť komplexne," uviedol Viskupič.

Ako ďalej dodal, obyvateľom Záhoria tiež výrazne pomôže roky plánovaný obchvat mesta Senica a obce Jablonica. "Regiónu toto riešenie sľubovali už mnohé vlády, no zatiaľ stále zostáva iba pri sľuboch. Apelujem, aby nezostalo len pri nevyhnutných opravách ciest, ale aby sme hľadali systémové riešenia, a to nielen pre cesty I. triedy, ale aj II. a III. triedy. Preto sa obraciam aj listom na predsedu vlády a ministra dopravy, aby tieto finančné prostriedky boli využité účelne a riešili problémy ľudí," dodal predseda TTSK.