Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Trnavský Kiraton mal tému podpory rozvoja dobrovoľníctva

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cieľom hackathonu bolo efektívne osloviť nových dobrovoľníkov z radov študentov krajských stredných škôl.

Trnava 25. septembra (TASR) - Víťazom tretieho ročníka krajského hackathonu s názvom Kiraton sa stal nápad na aplikáciu na prepájanie verejného a súkromného sektora s neziskovými organizáciami. Dvadsaťštyrihodinové podujatie sa konalo z piatka (22. 9.) na sobotu (23. 9.) v priestoroch Elektrárne Piešťany, pripravil ho Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou (KIRA) a Dobrovoľníckym centrom TTSK. Súťažilo spolu šesť tímov.

Cieľom bolo efektívne osloviť nových dobrovoľníkov z radov študentov krajských stredných škôl. "So vznikom Dobrovoľníckeho centra TTSK sme si kládli otázku, ako zvýšiť počet dobrovoľníkov z radov mladých ľudí a ako efektívne prepájať krajské organizácie v tejto oblasti. Je potešiteľné, že viac ako dve desiatky inovátorov po 24 hodinách Kiratonu priniesli kvalitné a užitočné nápady. S víťazným tímom Myšky budeme spolupracovať aj naďalej," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Víťazný tím tak dostal okrem finančnej odmeny 2500 eur aj možnosť sa aktívne spolupodieľať na zavedení projektu do praxe s realizačným rozpočtom 10.000 eur.